tiistai 19. lokakuuta 2010

25.10.1997

Kajaanilaisen kirjailijan ja kulttuuritoimittajan Eero Marttisen elämäkerta elokuvaohjaaja Mikko Niskasesta julkistetaan Konginkangas-päivillä lähes seitsemän vuotta taiteilijan poismenon jälkeen.
Aikalaisten tarttuminen Käpykolon suorapuheisen ja ristiriitaisen isännän elämäntyöhön oli ilmeisen vaikeaa. Marttinen ehti odotella, että joku muu elämäkerran tekisi, mutta kun kirjaa ei kuulunut, päätti hän kirjoittaa sen itse. Kirja sai nimekseen Täyttä elämää - elokuvamies.
Jo tuolloin oli tiedossa, että Peter von Baghilla oli työn alla elokuva Niskasesta. Kolmetuntinen dokumentti Mikko Niskanen - ohjaaja matkalla ihmiseksi valmistui vasta tänä vuonna. Elokuvasta nähdään kahtena erikoisesityksenä KinoMikossa Äänekoskella 22. ja 23. marraskuuta.  - Terho Vuorinen

1 kommentti:

  1. Kävin Käpykolossa koekuvauksissa Pirttimaan Junnun ja J-P Nuton kanssa, ehkä 1980. Itse maestroa emme tavanneet, mutta olisiko nähty Matti Ijäs, apulaisohjaaja ja käsikirjoittaja? Tuntui Hollywood-meiningiltä tämä satojen nuorten koekuvaus komeassa hirsilinnassa. Saattoi olla hyvä, että emme saaneet päärooleja, "Ajolähtö" tuskin olisi klassikko.

    VastaaPoista