tiistai 7. kesäkuuta 2011

11.6. 2009

Äänekosken linja-autoaseman aukiolle avataan yksi Suomen suurimmista ja Keski-Suomen suurin S-market. Perinteisen torigrillin paikalle on noussut keltasävyinen kauppajätti, jossa on kokonaiskerrosalaa peräti 5000 neliötä.
Vanhaan S-marketiin verrattuna tuotteiden määrä kasvaa yli kolmanneksen, noin 13 000:een. Päivittäistavaravalikoima on käytännössä yhtä laaja kuin Jyväskylän Prismoissa.
Samana aamuna avataan junaradan yli keskustaan uusi kevyen liikenteen silta, joka on kaupungin kädenojennus kauppakeskukselle.
Kilpailija tekee vastaiskua radan toisella puolella. Kesko rakentaa Työskin tontille vielä suurempaa K-Citymarketia. 
30 vuotta sitten paikalla näytti tältä.

2 kommenttia:

  1. Jos nostalgia minussa vie voiton, muutos harmittaa. Siinä meni vanha linja-autoasema, jonka sisus pilattiin ajat sitten remontilla.
    Siinä meni grilli, josta sai "yötuuria" isoonkin nälkään. Lättähattu meni ajat sitten jo, muistan nillä matkanneeni Jkylästä.
    Toivoisin joskus mielikuvitusta kehiin, kun näitä pieniä kaupunkeja ns. kehitetään ja viedään eteenpäin. Mutta, kai tämä taloudelle hyväksi on.
    Ehkä enemmän ottaa pannuun nuo äsmarkettien kaltaiset kauppakloonit, kun mitään muuta ei enää ole kuin niitä. Nyt siis ko. paikalla on parkkiruutuja ja keltaista marketin kylkeä, se kai on edistystä..

    VastaaPoista
  2. Kun kerran rakennetaan, niin miksei sitten rakenneta yhtä "oikeasti" isoa kauppaa. Nythän me kuitenkin ajellaan Jyväskylään isoihin marketteihin. Ihan sama mikä ketju sen rakentaisi. Noita välimallin ruokakauppoja meillä on totisesti ihan tarpeeksi. Kauppakloonit on syvältä.

    VastaaPoista