Paadenselän kylässä Rotkolassa käytävistä yt-neuvotteluista kerrotaan julkisuuteen. Normilk Oy on päättänyt, että Äänekosken juustolassa ei enää kesän 1992 jälkeen emmentalia tehdä.
Tuotannon supistaminen tarkoittaa sitä, että 110 työntekijästä 30 saa lähtöpassit. Jatkossa Valiorannassa keskitytään sinihomejuustoon, fetaan ja heratuotteisiin.
Syyksi emmentalista luopumiseen Normilk ilmoittaa tuotantokiintiöiden pienentämisestä johtuvan maitopulan. Äänekoskelaisesta emmentalista on nautittu jopa Amerikassa asti, mutta nyt ilo loppuu.
Normilk fuusioituu pian Valioon, mutta Äänekosken juustolassa ei edelleenkään reikäjuustoa tehdä. Valion emmental-tuotanto on keskittynyt Lapinlahdelle ja Toholammille.
Eikä työntekijämääräkään ole Rotkolassa palannut ennalleen. Valion nettisivujen mukaan henkilöstöä juustolassa on nyt 67.
Mutta mitä emmentalista! Äänekoskella tehdään Auraa, sinihomejuustojen kuningasta. Turkulaislähtöisen nimen voisi tosin vaihtaa jo Häränvirraksi! - Terho Vuorinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti